Založ si blog

Nahrávka a svedomie.

Ak je nahrávka zmanipulovaná, tak je to nechutný špinavý krok opozície. Kto je niečo také schopný vymyslieť, načasovať, a potom chladnokrvne vykonať, nesmie zostavovať vládu.

Ak je nahrávka pravá, treba informáciám prisúdiť dôležitosť, akú si naozaj zasluhujú. Škandalizovať je vždy čas. V USA sú politické strany financované predovšetkým mocnými finančnými skupinami, ktoré svoje ekonomické a strategické záujmy realizujú cez politikov nimi financovaných – najmä vo volebných kampaniach. Teda princíp vo svete funguje legálne a nikto sa nad ním nepozastavuje tam, kde je súčasťou politickej kultúry.

Otázkou je, či je tento princíp tradičným v rámci politických bojov na Slovensku, a či má oporu v zákone. Mali sme možnosť sledovať kauzu, ktorá predchádzala objaveniu sa p. Radičovej v úlohe líderky SDKÚ. Samozrejme hovorím o čiernom financovaní Dzurindovej strany, ktorý svojimi rozmermi nemá obdobu v moderných dejinách Slovenska. Peniaze spadnuté z neba nevedel vysvetliť ani on, ani Mikloš, ani žiaden z ekonomických špecialistov SDKÚ. Dzurinda sa stiahol, hoci z funkcie predsedu nikdy neodstúpil.

Zhrniem:

Ak je nahrávka podvrhom,opozícia sa navždy morálne zdiskreditovala, a je jasné, že na ceste k (reálnej) moci tých, ktorí ju financujú, je ochotná znížiť sa k činom hodným opovrhnutia. Zodpovedných treba potom brať na zodpovednosť, súdiť a odsúdiť.

Ak je nahrávka pravá, treba nechať konať prokuratúru, a najmä Fica, aby jej obsah a okolnosti dôsledne vysvetlil. Ak sa deklarujeme demokratmi, rešpektujme predtým než odsúdime jeden z hlavných princípov demokratického práva – prezumpciu neviny. Alebo sme ešte stále nevystúpili ani len do stredoveku, žiadajúc v davovej psychóze popravu toho, kto vôbec nemusí byť Barabáš?

Podprahová manipulácia a hra o Slovensko

05.06.2010

Často počúvame o podprahových manipuláciách, ale nie vždy si vieme dobre predstaviť, ako sa taká manipulácia odohráva. Pomôže titulná strana dnešnej online Pravdy, ktorá uvádza rubriku „videoring“ s lídermi hlavných politických strán zúčastňujúcich sa vo voľbách. Pri každom lídrovi sa opakuje veta „Volební lídri najsilnejších politických [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3867x
Priemerná čítanosť článkov: 1934x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy